Ons onderwijs

Streetwise & chocola

Dit schooljaar krijgen de kinderen van groep 6,7 en 8 iedere vrijdag onderwijs vanuit het ‘Streetwise’ Project. Ze krijgen les van een vaste docent uit de urban cultuur. Kortom; er staat iemand voor de klas die cool, tof & ‘ziek’ is! 
De kinderen gaan aan de slag met het verven van patta’s. Ze zoomen in op de historie van de Jordan sneakers en gaan op een experimentele reis door Amerika. Ook gaan ze hun eigen chocoladerepen ontwikkelen en leren ze alles over de cacaobonen en het slavernijverleden. Door zelf bezig te zijn met de ontwikkeling en het proces, leren de kinderen spelenderwijs en ontdekkingsgericht. Ze  proberen, praktiseren en proeven!

De kinderen uit groep 6,7 en 8 krijgen les van Max de Beijer. Met passie staat hij voor de klas. “Ik probeer het beste uit de kinderen te halen en ze ontmoeten zoals ze zijn”. Max is een ervaren onderwijzer en geeft niet alleen les aan kinderen op de basisschool, maar ook op de middelbare school en zelfs in het hoger onderwijs. Max wordt begeleid door de project manager van stichting Zieke Docenten, Halima Özen.

De directeur van Anne Frank kijkt uit naar deze invulling op vrijdag voor haar leerlingen. “Ook op onze school hebben we helaas last van het lerarentekort. Hoe mooi is het dat wij op een andere wijze dit probleem oplossen!” De kinderen van groep 6,7 en 8 kijken enorm uit naar deze vrijdagen. Ook de leerkrachten zijn ervan overtuigd dat de kinderen belangrijke vaardigheden zullen leren, die ze niet halen uit een les rekenen of spelling. De Anne Frank staat voor samen STERK, en dat is precies wat ‘zieke docenten’ en het team in de praktijk gaan brengen.  

www.ziekedocenten.nl