Rijke ontwikkeldag

Leren stopt natuurlijk niet als de schooldag klaar is! Er is nog zoveel meer te ontdekken.
Hoe kunnen we de (school)dag van onze leerlingen nóg rijker maken? Op de Anne Frankschool hebben we daar een antwoord op gevonden. Ook dat maakt ieder kind sterk. 

Omdat we allemaal gelijkwaardig zijn

Met het meisje Anne Frank in ons achterhoofd hebben we het ons motto gemaakt om iedere leerlingen op onze school optimale en vooral eerlijke kansen en mogelijkheden te bieden. We mogen allemaal dromen, maar met name ook lekker doén. Want hoe fijn is het om je interesses te ontdekken, talenten te ontwikkelen en lekker bezig te kunnen zijn met waar je passie ligt? Of die passie te ontdekken door uitproberen en doen? Wat je aandacht geeft, groeit. 

Naschoolse workshops: Gocademy

Groei gunnen we ieder kind. Om die reden bieden we op de Anne Frankschool allerlei verschillende naschoolse workshops aan. Dit noemen wij de 'Gocademy'. Deze zijn helemaal gratis en daarom toegankelijk voor alle leerlingen. Denk aan: 

  • schilderen en tekenen
  • streetdance
  • robotica & programmeren
  • kickboxen
  • EHBO
Sterk in samenwerken

Dit alles doen we natuurlijk niet alleen. Samen met basisscholen JP Waale en Daltonschool De Poorter), middelbare scholen Omnia College en Vita College, de gemeente en verschillende maatschappelijke organisaties werken we samen aan een Rijke Ontwikkeldag Gorinchem.

Wist je dat we daarmee als voorloper deel uitmaken van het Programma School en Omgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap? Zo dragen we zelf ook ons steenthe bij aan een duurzame, structurele opzet van de rijke ontwikkeldag voor alle leerlingen in Nederland.

 

Aan het organiseren van de Rijke Ontwikkeldag Gorinchem werken mee:

Gemeente Gorinchem

Gorinchem Beweegt

Gorinchem Inspireert

Gorcums Museum

Natuurcentrum

Bibiliotheek aan Zet

i_lab

Centraal Punt

The Mall

Stichting Kindercentra Gorinchem (SKG)